7 ana başlık altında 76 konuda toplam 429 maddeden oluşan taleplerle ilgili açıklama yapan Ünlü, geçmiş yıllarda yaşanan ekonomik kayıpların telafisi amacıyla 2026 yılı Ocak ayında tüm memur ve emekli maaşlarına 7 bin 500 TL seyyanen zam, ayrıca aynı dönemde yüzde 30 oranında zam ve yüzde 10 refah payı, Temmuz ayında ise yüzde 20 oranında artış talep ettiklerini ve bu şekilde 2026 yılı için en düşük memur maaşına yüzde 92,3, ortalama memur maaşına ise yüzde 88,6 oranında zam öngörüldüğünü söyledi.
2027 yılı için de Ocak ayında yüzde 20 zam ve yüzde 10 refah payı, Temmuz ayında ise yüzde 10 zam talep eden sendikanın 2027 yılında toplamında yüzde 45,2 oranında bir artış hedeflediğini kaydeden Ünlü, “Bununla birlikte, Kira yardımı, Büyükşehir tazminatı, Isınma, giyinme, yemek, doğum, evlenme yardımı gibi yeni sosyal ödemeler, Eş yardımı, çocuk parası ve ölüm yardımlarının günün şartlarına göre artırılması, öncelikli beklentiler arasında yer alıyor. Ayrıca, 1. dereceye gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi, İlave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması, Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin Genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi ve Mülakatın kaldırılarak liyakata dayalı sistemin getirilmesi ’de talepler arasında yer aldı” dedi.
Ünlü, “8.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerimizin beklenti ve taleplerinin sonuca ulaşması adına Türkiye Kamu-Sen olarak üzerimize düşen tüm çabayı ve gayreti göstereceğiz. Toplu Sözleşme sürecinin kamu görevlilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.